Cursussen

Groen is belangrijk! Maar de wereld groener maken kan ik niet alleen. Daarom draag ik mijn kennis graag over. Ik geef cursussen tuinontwerp en plantenkennis.

Al vanaf kleins af aan ben ik in planten geïnteresseerd. De lessen plantenkennis op de tuinbouwschool in Frederiksoord zal ik nooit meer vergeten. Rennend met meneer Janson langs alle planten door de grote schooltuin. Elke week een A4 vol planten –in een heel klein lettertype- die we moesten leren. In België heb ik tuin- en landschapsarchitectuur gestudeerd. Daarna naar de Universiteit van Wageningen gegaan om me verder te verdiepen in ecologie. Tijdens mijn werk als tuin- en landschapsontwerper, eerst bij ontwerpbureaus en vanaf 2009 zelfstandig, heb ik een heel aantal tuinen, parken en (school)pleinen mogen ontwerpen.

Bij alle vervolgopleidingen en cursussen, zoals de herboristenopleiding en permacultuurontwerpopleiding, ontdekte ik dat het een groot voordeel is als je al een basis plantenkennis hebt. Daar waar iedereen nog bezig was met het herkennen van planten kon ik de kennis van de cursus al toepassen. Ook kwam ik er achter dat er weinig mensen zijn die iets van planten weten maar dat er veel mensen geïnteresseerd zijn. Daarom bied ik een basiscursus plantenkennis aan.

Voor wie?

De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig of uit persoonlijke interesse bezig houdt met planten, tuinontwerp, permacultuur, kruidengeneeskunde of onderhoud en aanleg van tuinen. En voor iedereen die een groene opleiding , bijvoorbeeld permacultuur, herborist of tuinontwerpen, gaat volgen.

Kijk voor het actuele aanbod op deze pagina of neem contact op via
Ploni @ groengetekend.nl of bel naar +31 (0)6 134 80 555.