Groen!

We hebben meer groen nodig. Niet alleen voor ons zuurstof maar voor gezond voedsel, geneesmiddelen, bouwmaterialen, ons geluk, onderdak en schoon water. Dus voor al onze eerste levensbehoeftes. We zouden de wereld niet grijzer en ongezonder moeten maken maar groener en levendiger.

Groen is belangrijk! Wat kan ik doen? Wat kun jij doen?

Ik ben Ploni, tuin- en landschapsontwerper. Ik heb veel gestudeerd en geleerd over planten. Onder andere aan de Wageningen Universiteit en heb een Tuin- en landschapsontwerp-, permacultuur- en herboristenopleiding gedaan. Een aantal jaren heb ik bij verschillende ontwerpbureaus gewerkt waarna ik in 2009 voor mezelf ben begonnen. Mijn bedrijf heet Groengetekend. Ik ontwerp duurzame, groene en praktische tuinen vol leven, waar aandacht is voor alle gebruikers, mens, plant en dier. Mijn stijl van ontwerpen is een heldere en eenvoudige lijnvoering met weelderige eetbare planten en veel groen.

Is groen moeilijk? Ik heb veel gestudeerd maar als je naar de natuur kijkt gaat alles vanzelf. In een bos zie je geen tegels of bladblazers en hoef je niet te snoeien en je wordt er nog gelukkig ook. Dat zou in je tuin toch ook moeten kunnen?

Het goede nieuws is dat je een groene tuin kan hebben zonder te hoeven studeren of verstand te hebben van planten. Belangrijk is dat je een goede basis nodig hebt, een goed plan. Belangrijk is dat planten op de juiste plek worden gezet, een formaat boom wordt gekozen die past bij je formaat tuin. Daarom schakel je een tuinontwerper in. Dan kun je meteen genieten van je eigen groene paradijs en een bijdrage leveren aan een groene wereld.

Je kan het ook zelf doen, maar als je geen idee hebt kun je volgend jaar weer nieuwe planten kopen of schoffel je je een ongeluk. Dus bespaar je een studie en veel gedoe en schakel mij in.

Wat bied ik aan:

  • Ontwerpservice; ik kom naar jou tuin, we lopen een rondje door de tuin en bespreken de wensen. Daarna ga ik schetsen aan de keukentafel, tussendoor bespreken we een aantal uitgangspunten en aan het einde ligt er een tuinontwerp die ik achterlaat.
  • De wereld groener maken kan ik niet alleen. Dus vind je het ook leuk om te leren ontwerpen kun je een opleiding tuinarchitectuur volgen. Dan kun je je eigen tuin ontwerpen en die van anderen. Samen de wereld groener maken, starten in je eigen achtertuin.

Dan heb ik nog een cadeautip: Consuminder, koop minder spullen dus minder grijs zodat er meer ruimte is voor groen. Geef in plaats van kerst- of verjaardagscadeau’s een tuinontwerp cadeau.