Wildplukken in eigen tuin

In het ‘wild’ vind je allerlei eetbare planten. Al deze eetbare wilde planten werden vroeger ook gegeten, dat was toen heel gewoon. Ze bevatten meestal meer vitaminen en mineralen dan de groente en fruit dat we in de supermarkt kopen.

Wilde eetbare planten zijn eigenlijk superfoods. Ze groeien zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, zonder genetische manipulatie, groeien in de volle grond op een onbewerkte bodem. Een mooie aanvulling op je eetpatroon en het kost niks.

Wildplukken in eigen tuin!

Wildplukken is wettelijk verboden maar voor eigen gebruik is het wel toegestaan. De Nederlandse natuur kan het namelijk niet aan als iedereen gaat wildplukken, dan hebben de dieren geen voedsel meer. Er worden gelukkig steeds meer plukbossen en voedselbossen aangelegd. Maar je kan ook zorgen dat je in je eigen tuin ook kunt wildplukken.

De beplantingsplannen die ik maak zijn altijd een combinatie van eetbare vaste planten en sierplanten. En al die kruiden die spontaan opkomen, en die we onkruid noemen, zijn vaak ook eetbaar.

In elke tuin?

Je hebt geen wilde of rommelige tuin nodig om hem eetbaar te maken. Dat kan ook in je stadstuin, designtuin, tijdloze tuin of trendy tuin.

Ga je mee plukken?

Neem contact op via Ploni @ groengetekend.nl of bel naar +31 (6)0 134 80 555.